ELS kutsub hääletama kõige loomasõbralikuma ja -vaenulikuma teo kandidaatide vahel

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neegus
Neegus Foto: MTÜ Nurru Ometi vabatahtlikud / Facebook

Inimestelt laekunud ettepanekute alusel on selgunud kõige enam nimetatud lõppeva aasta loomasõbralikumad ja -vaenulikumad teod, mille vahel kutsub nüüd Eesti Loomakaitse Selts valima.

Detsembri lõpuni ootab ELS hääletama oma kodulehel,  kus saab tutvuda kuue enimnimetatud juhtumiga ja valida nende seast 2015. aasta kõige loomasõbralikum ja -vaenulikum tegu.

Kõige loomasõbralikuma teo kandidaatideks on sel aastal kass Vango päästmine loomasõber Merle Rallmanni algatusel, MTÜ Nurru Ometi loomine ja tegutsemine Kuusalu loomavabriku likvideerimisel ning koer Maximuse päästmine politsei ja Varjupaikade MTÜ poolt.

Kolm kõige loomavaenulikumat tegu, mille vahel saab hääletada, on Rando Randma toime pandud loomade väärkohtlemised ja tapmised, uue karusloomafarmi avamine Noarootsis ning koer Maximuse väärkohtlemine.

Jaanuaris kuulutab selts välja kaks enim hääli saanud lugu.

Suurema demokraatia tagamiseks viib selts alates möödunud aastast tegude valimised läbi selliselt, et inimesi kaasatakse valimisse konkursi algusest. Oktoobris ja novembris saatsid inimesed oma arvamuse tänavu Eestis aset leidnud kõige eeskujulikumatest ja kõige taunimisväärsematest loomadega seotud ning avalikkuse tähelepanu pälvinud tegudest.

 «Kõige loomasõbralikuma ja -vaenulikuma teo valimine paneb Eesti inimesi loomadega toimuvat rohkem märkama ja õpetab eluliste näidete varal, millised inimeste teod põhjustavad loomadele palju kannatusi, kuidas oleks tulevikus võimalik neid ära hoida ning kuidas on igaühel võimalik abivajavaid loomi aidata juba täna,» loodab ELSi hädajuhtumite juht Maaja Mäll.   

Eesti Loomakaitse Selts on 2000. aastast tegutsev loomasõpru ühendav mittetulundusühing, mille missiooniks on abi vajavate loomade heaolu tagamine ja parandamine ning loomade väärkohtlemise ennetamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles