Miks on emased koerad sõbralikumad?

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetatud koer on rõõmus koer.
Õpetatud koer on rõõmus koer. Foto: Luca Bruno/AP/Scanpix

Emased koerad on palju sotsiaalsemad kui isased näitab värskelt tehtud uuring. 

Rootsis läbiviidud uuringust selgub, et emainstinktid muudavad koera inimeste suhtes sõbralikumaks ning suhtlusaltimaks, vahendab Daily Mail. Uuringus osales 400 emast hagijat, kellele anti lahendamiseks kolme karbi ülesanne. 

Kaks karbikaant liikusid vabalt eest ning koer sai karbist küpsise ära süüa, kolmas kaas oli kinni kiilunud. Emased koerad kippusid rohkem uurijatelt abi küsima, püüdes nendega füüsilist kontakti saavutada.

Linkopingi ülikooli teadlane Per Jensen sõnas, et emased koerad olid meelsamini valmis inimestega suhtlema. «Me ei tea täpselt, miks emased koerad rohkem inimesega suhelda tahavad, võib vaid oletada, et see tuleneb emainstinktist,» selgitas Jensen.

Isaste koerte omanikud ei pea aga kurvastama, sest teadlase sõnul ei pruugi tulemused tähendada, et ainult emased koerad on head kaaslased. «Uurisime vaid üht tõugu koeri ja me ei tea, kuidas teised koeratõud inimestesse suhtuvad,» selgitas Jensen ja lisas, et seni, kuni uuringut pole kõigi koerte peal läbi viidud, ei saa kindlaid oletusi teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles