Astmaatikust kass saab tuge inhalaatorist

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inhalaator.
Inhalaator. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Mis saab siis kui loomal diagnoositakse astma? Suurbritannias elav viieaastane Max kasutab iga päev inhalaatorit.

West Glamorganis elav viieaastane Max tekitas perenaises muret, kui loom äkki pidevalt köhima hakkas, vahendab Daily Mail.

Kui Louise ja Kevin McNicholas avastasid, et looma köha ei lähegi ära, viidi lemmik veterinaari juurde. Maxil diagnoositi haruldane kaslaste astma. Nii nagu inimesedki, vajab ka Max igapäevaselt inhalaatorit. Loomale kirjutati välja spetsiaalne kassidele mõeldud inhalaator, mida loom igal hommikul usinasti kasutab.

«Igal hommikul istub Max köögilaual juba valmis. Panen talle maski ette ning loom hingab 10 korra sügavalt sisse,» selgitab Louise.

Veterinaari sõnul on astma kasside puhul üsna haruldane nähtus. Enamasti vajavad loomad elukvaliteedi parandamiseks inhalaatorit. Maski kasutamine pole alguses looma jaoks mugav, ning kassi peab selleks treenima.

«Esimesed kaks nädalat jätsime inhalaatori lihtsalt kassi lähedale, et ta sellega harjuks,» räägib Louise, lisades, et kass ajab pere juba kella kuuest hommikul üles. Perenaise sõnul teab Max ka oma piire. Kui kassipojana meeldis talle ringi joosta ja perekonnaga juttu ajada, siis pärast diagnoosi saamist on loom märksa vaiksem ja rahulikum. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles