Imeline sõprus: Tiigrid semutsevad saksa lambakoertega

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suria ja Jenny
Suria ja Jenny Foto: Caters News Agency/Scanpix

Jutud, et kassid ja koerad omavahel ainult kaklevad ei vasta Blacky, Hugo ja Jenny puhul kindlasti tõele, sest nad on suure siberi tiiger Suriaga täiesti lahutamatud.

Slovakkias Oasise looduskaitsealal elavad siberi tiigrid Suria ja tema poeg Sunny on saksa lambakoertega täiesti lahutamatud, vahendab Daily Mail.

Suria on koertega koos olnud sünnist saati ning tema neljakuune kutsikas Sunny tundub ema jälgedes käivat, sest ka temal pole kolme koeraga mängimise vastu midagi.

Suria ja Hugo väiksena. Foto: Caters News Agency/Scanpix
Suria ja Hugo väiksena. Foto: Caters News Agency/Scanpix Foto: /Caters News Agency

Oasises vabatahtlikuna töötav Martin Ziman ja fotograaf Lucia Zustakova jäädvustasid omavahel mängivad kaslased ja koerad.

Päevane mänguaeg hõlmab endas teineteise tagaajamist, väikest sõbralikku rüselemist ning palju, palju lõbusat ajaveetmist. Zustakova sõnas, et kogu vaatemäng on imetlusväärne. «Suria mängib iga päev koertega ja nad jumaldavad teineteist,» rõõmustab Zustakova.

Mänguaeg. Foto: Caters News Agency/Scanpix
Mänguaeg. Foto: Caters News Agency/Scanpix Foto: /Caters News Agency

Aastast 1999 avatud looduskaitsealal elab 28 tiigrit, kellest 23 on seal sünnist saati elanud. Oasis keskendub väljasuremisohus liikidele. Praegu on töötajate südameasjaks päästa väljasurevad siberi tiigrid, keda ähvardab salaküttimine ja elupaikade hävimine. 

Mänguaeg. Foto: Caters News Agency/Scanpix
Mänguaeg. Foto: Caters News Agency/Scanpix Foto: /Caters News Agency
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles