Saaremaal tuli inimestelt abi paluma julmalt koheldud kass

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiatus: uudisele lisatud fotod on traumeeriva sisuga!
Hoiatus: uudisele lisatud fotod on traumeeriva sisuga! Foto: MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu

MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu sai reedel abipalve Astest, kus ühel kassil oli õhupüssikuul murdnud jalaluu ning kelle silm oli kas välja torgatud või lastud.

Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu juhatuse liige Edit Annusver ütles Postimehele, et nüüd, kus kassil on operatsioon tehtud, on ka aega esitada politseile juhtumi kohta olemas olevad tõendid. Turvakodu ootab ka tööpäeviti infotelefonile 58370708 vihjeid, sest võib-olla hakkab detailidest kooruma, kes võiks olla sellise teo taga.

«Aste on kuidagi loomade jaoks kehv kant. Seal on palju hulkuvaid loomi ja sealt on enne ka tulnud kuulihaavadega kassi juhtumeid. Üks täiskasvanud kass tuli koguni magama panna,» tõdes Edit Annusver.

«Jääb loota, et keegi on kusagil näinud või teab, kes õhupüssiga ringi käib,» lisas Annusver. 

Kuressaare politseijaoskonna menetlusteenistuse vanema Ahti Lepa sõnul on informatsioon võimalikust kassipiinamisjuhtumist kuuldusena politseini jõudnud. Menetlust ei ole veel alustatud ja ükski kannatanu otse politseisse pöördunud pole. Menetlusteenistuse vanem tuletab inimestele meelde, et kõikidest sellistest juhtumitest tuleks kindlasti politseid teavitada.

Umbes kuuekuune pisike, räpane, lonkav ja mädaste silmadega kass oli end möödunud nädalal vägisi võõraste inimeste juurde tuppa murdnud.

«Õnneks oskas kass valida hooliva pere, kus ei öeldud «uih» ja «vuih»ega visatud abipalujat tagasi tänavale,» kirjutas Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu oma Facebooki lehel.

Kassi puhastamisel selgus, et looma olukord oli väga tõsine: parem silmakoobas oli tühi ja mädanes, lõua all oli verine haav, vasak tagumine jalg oli vigastatud, üks esimestest käppadest liigesest välja väänatud. Lisaks kõigele muule oli pisike väga kõhn ja nälginud – ta kaalus napilt üle kilo.

Kliinikus näitas röntgen õhupüssikuuli, mis oli murdnud tema jalaluu. Silma puudumist peetakse samuti inimeste kätetööks.

Buffyks ristitud kassile tehti operatsioon – tema vasak tagumine jalg amputeeriti, kuna kuul oli purustanud luu nii, et selle kokkulappimine oli võimatu. Lõua alt avastati veel üks haav, mis vajas õmblemist.

Buffy on nüüd leidja juures hoiukodus. Söögiisu on tal hea ja kahe päevaga on tema  kehakaal suurenenud 400 grammi võrra.

Kassike on ülimalt seltskondlik ja sõbralik. Vigastatud jalast hoolimata ei püsi ta pesas, vaid käib leidjal kogu aeg sabas, tahab sülle ja pai. Uskumatu, et kõigi nende katsumuste kiuste suudab see vaeseke veel inimest usaldada.

Turvakodu palub inimeste abi, et teo toimepanijat välja selgitada: «Tahaks näha seda julmurit, kes silma pilgutamata on võimeline piinama väikest olevust, kes kuidagi enda eest seista ei saa. See võib olla su tuttav, su naaber, su sõbra laps. SEE olevus (inimeseks on teda raske nimetada) elab meie hulgas, elab ja on ilmselt endaga ülimalt rahul. Inimesed, olge palun tähelepanelikud ümbritseva suhtes! Lapsevanemad, olge palun kursis sellega, millega teie võsukesed tegelevad!» 

Buffy raviks on kulunud üle 200 euro ning see summa suureneb kindlasti veelgi. Turvakodu abipalve peale aidata katta kassi ravikulusid, reageerisid inimesed väga südamlikult.

«Näha, et inimesed on väga hoolivad. Täname neid selle eest! Kassi abiraha on nüüd koos,» ütles turvakodu juhatuse esimees. 

Annusver lisas, et hoiukodust saadud viimase info põhjal hakkab Buffy operatsioonist toibuma. 

«Ta on hästi sõbralik ja ronib sülle, mis näitab, et Buffy on olnud mitte tänavakass, vaid kodune. Hea, kui keegi ta pildi järgi ära tunneks ja sellest varjupaiga infotelefonile teataks,» sõnas Annusver.

Hoiatus: uudisele lisatud fotod on traumeeriva sisuga!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles