Päevapilt: 720 000 võtet täiuslikkuseni

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sukelduv jäälind.
Sukelduv jäälind. Foto: Mercury Press/Caters News Agency/Scanpix

Šotlane kulutas kuus aastat, 4200 tundi ja 720 000 võtet selleks, et saada täiuslik jäälinnu pilt.

Alan MacFadyen ja tema vanaisa Robert Murray käisid 40 aastat tagasi Šotimaal Kirkcudbrighti lähedal järve ääres jäälinde vaatamas, vahendab Daily Mail. Suureks kasvades ei unustanud MacFayden nähtud linde ning otsustas kaunid tiivulised üles pildistada. Üle kõige soovis mees saada pildile hetk, mil jäälind sukeldub. Täiusliku pildini kulus kuus aastat.

Igal aastal samal ajal ujutab tõusulaine jäälinnu pesakoha üle. Nii kaevas mees lähedale augu, täitis selle saviga ja tegi lindudele märksa vastupidavama pesa.

Kuus aastat käis MacFayden paar korda nädalas pesakohas pildistamas, et saada fotole sukelduv jäälind. Aastas teeb see ligikaudu 100 päeva. 

Kolme lapse isa kulutas fotode saamiseks 4200 tundi ja umbes 720 000 võtet, et jäädvustada täiuslik sukeldumine. MacFayden sõnas, et maailmas pole palju inimesi, kes on ideaalse ülesvõtte saanud, sest linnud sukelduvad nii kiiresti ning pildi saamiseks on vaja kannatust ja sama palju õnne. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles