Piltuudis: Kannatusterohke päev on alanud

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomaõiguslane on end kuueks tunniks rebasepuuri sulgenud.
Loomaõiguslane on end kuueks tunniks rebasepuuri sulgenud. Foto: Loomade Nimel / Facebook

Loomaõiguste eest võitlev organisatsioon Loomade Nimel on täna Tallinnas Tammsaare pargis, et näidata, kuidas karusloomad iga päev elavad. 

«Tänane kannatuserohke päev on alanud. Kui sulle läheb korda karusloomade päris kannatused, siis ootame sind täna kella 15-ks Tammsaare parki,» seisab organisatsiooni Facebooki lehel

Loomaõiguslane on end täna kuueks tunniks sulgenud nõuetele vastavasse rebasepuuri, kus karusnahaks minevad loomad iga päev elama peavad.

Reedel algusega 17.00 toimub Tartus karusloomafarmide vastane meeleavaldus «Karusnahk on röövitud elu».

Pärast kuut tundi puuris olemist sõnas loomaaktivist Allan Jürgens, et puuris veedetud tunnid kinnistasid mõtet, et farmides peetavad loomad on nagu vangid. «Inimeste puhul toimub vangistamine kuriteo sooritamise tõttu. Milles on aga loomad süüdi, et väärivad sellist kohtlemist? Õiglases ühiskonnas ei saa ärilised huvid üles kaaluda tundlikele elusolenditele tarbetute kannatuste põhjustamist,» lisas Jürgens.

Aktsiooni toimumisaeg ei ole juhuslikult valitud: Just novembris alustatakse karusloomafarmides massilist loomade hukkamist. Ainuüksi Eestis tapetakse käesoleva aasta talve hakul karusnaha saamiseks 150 000 looma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles