Täna on rahvusvaheline hiire ja roti päev

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiir
Hiir Foto: Postimees

12. november on rahvusvaheline hiire ja roti päev. 

Koduhiired ja rotid sobivad hästi lastele, sest neid on lihtsam pidada kui kasse, koeri või küülikuid. Rotid on väga intelligentsed ja neid saab õpetada nagu koeragi. Lisaks on tegemist väga puhaste ja sotsiaalsete loomadega.

Koduhiirte ja rottide päev sai 1983. aastal alguse Californiast, kus näriliste sõbrad seadsid kindlad tõustandardid, organiseerisid näitused ning asusid rottide ja hiirte pidamist propageerima.

Tihti on rottidel ja hiirtel halb reputatsioon, eriti seostatakse neid haiguste ja mustusega. Tegelikult on tegemist puhaste loomadega, kes võivad olla parimad neljakäpalised sõbrad.

Tänane päev on hea võimalus rottide ja hiirtega lähemat tutvust teha ning rotisõpradega kogemusi vahetada. Lisaks tasub vaadata roti- ja hiirteteemalisi filme, näiteks Miki-Hiir või Ratatouille.

Lugeja, saada oma tore koduhiire või roti pilt aadressile kerttu-kadi.vanamb@postimees.ee, lisa pildile juurde autori nimi ning lemmiku lühikirjeldus.

Põssa, Lumepall ja Kudirott saadeti 2014a kevadel Eesti Loomakaitse Seltsist (rotid leiti hüljatuna). Tänaseks on neist suured ja toredad sõbrad kasvanud. Põssa on vallatu, Lumepall veidi tagasihoidlikum ning Kudirott tark ja väärikas rotiisand. Foto:
Põssa, Lumepall ja Kudirott saadeti 2014a kevadel Eesti Loomakaitse Seltsist (rotid leiti hüljatuna). Tänaseks on neist suured ja toredad sõbrad kasvanud. Põssa on vallatu, Lumepall veidi tagasihoidlikum ning Kudirott tark ja väärikas rotiisand. Foto: Foto: Gerly Tepper
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles