Suurbritannias astutakse hoolimatute loomaomanike vastu radikaalne samm

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerte väljaheidete jaoks mõeldud prügikast Tartus Lillemäel.
Koerte väljaheidete jaoks mõeldud prügikast Tartus Lillemäel. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Staffordi maavalitsus on kulutanud tuhandeid eurosid, et soetada kalleid öövaatlusprille, et koera väljaheited koristamata jäänud inimesi karistada. 

Omavalitsuses loodetakse, et peaaegu 300 eurot maksvad öövaatlusprillid aitavad külmadel talveõhtutel leida hoolimatuid koeraomanikke, kes lemmiku järelt koristamata jätavad, vahendab The Mirror.

Öövaatlusprillidega töötajad hakkavad linnas enimkäidavaid kohti patrullima. Seni on tasustatud kõiki neid, kelle vihjed on viinud lemmiku järel koristamata jätnud loomaomanikuni.

Nõukogus liige Frank Finlay sõnas, et inimesed on maavalitsuse teguviisi õigeks kiitnud. «Suurim toetus tuleb kohusetundlikelt loomaomanikelt, kes oma lemmiku järelt koristavad ning kes on pettunud, kui hoolimatute inimeste tõttu ka neid hukka mõistetakse,» räägib Finlay.

«Oleme kaardistanud enimkäidavamad kohad,  aga hommikuti ja hilisõhtuti on pimedas raske näha. Öövaatlusprillid aitavad seda probleemi lahendada,» selgitab Finlay.

Koerajalutaja Geraldine Walker-Pottsi sõnul ei soovi ta õues jalutamas käia, teades, et samal ajal keegi tema järel luurab. «Mida nad siis teevad kui nad hoolimatu inimese kätte saavad? Hüppavad helikopterist välja ja teevad trahvi?” küsib ta sarkastiliselt.

Loomaomanik Paul Morris oli samuti teguviisi suhtes skeptiline. «Miks ei investeerita raha millessegi kasulikumasse? See on hullumeelsus. Koerte järelt koristamata jätmine on küll probleem, aga kui ma näen kedagi prillidega enda järel luuramas, ei näe ma sellel mõtet.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles