Varjupaigast uude koju: Stressi maandav Jänku-Juta enam juhtmeid ei puutu

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Loomakaitse Seltsi kaudu päästetud Jänku-Juta uues kodus.
Eesti Loomakaitse Seltsi kaudu päästetud Jänku-Juta uues kodus. Foto: Kersti Kalberg

Varjupaigast koju pääsenud Jänku-Juta pakub loomasõber Hellika Landsmannile rõõmsaid hetki.

Kuueaastane Jänku-Juta jõudis loomasõber Hellika koju aastal 2009 ning täidab nüüd stressimaandaja ülesandeid. Lisaks küülikule elab Hellika kodus veel üks koer ja kaks kassi. 

Jänku-Juta võib küll päev otsa puuris heina ja porgandit krõmpsutada, aga enim meeldivad talle päevad, kui ta saab pererahva seltsis korteris lahtiselt ringi kepustada ja oma jäneseasju ajada.

Hellika sõnul aitab Jänku-Juta tal köögis süüa teha ja tonksab ninaga, et ka talle paremaid palu antaks. Selleks, et Hellika rahus töötada saaks, ajab pikakõrvaline isegi koera köögist välja. Suhe kassidega pole Jänku-Jutal just kiita, sest kassid ajavad Jutat tihtilugu taga. Pigem võiks arvata, et kassidele lihtsalt meeldib, kui küülik ühest toast teise kalpsab.

Jänku-Juta armastab vabal ajal kassiliivas kaevamas käia või närimispoolist otsida. Selleks sobivad kõik riideesemed ja varem ka juhtmed. Laualambi juhe oli küülikule juba pikka aega silma jäänud ning ükskord ta selle ka kätte sai. Ühel hetkel käis aga pauk, ning pärast seda pidi uudishimulik lemmik ringi kalpsama mustade hammaste ja kärsanud vuntsidega. Pärast seda ei puutu Jänku-Juta enam ühtegi juhet.

Teiste toredate varjupaigast või tänavalt koju saanud loomade lugudega saab tutvust teha «Jõudsin koju» Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles