Põletav küsimus: Kuidas sai must madu pruuni mao kõhtu?

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks madu teist söömas. Pilt on illustratiivne.
Üks madu teist söömas. Pilt on illustratiivne. Foto: Caters News Agency/Scanpix

Austraalias saadi pildile hetk, kus üks madudest sööb oma liigikaaslast. 

Tehtud pilt on tekitanud palju küsimusi: kas musta värvi madu võitles oma elu eest ning puuris pruuni mao sisse väljapääsuks augu, või roomas must madu juba surnud mao sisse ja väljus lihtsalt liigikaaslase kehast?

Sydneys elav maopüüdja Rob Ambrose sõnas portaalile ABC, et selline vaatepilt on tavaline. «Maod ei suuda end kuskilt välja närida, neil puuduvad hambad,» kummutas mees teooria, just kui oleks elu eest võidelnud madu end liigikaaslase kehast välja söönud.

Ta usub, et roomajad võisid autolt löögi saada. «Mõnikord, kui auto madusid surnuks sõidab, võib mao kõhust toit välja purskuda,» selgitas Ambrose, lisades, et suure tõenäosusega sööb pruun madu siiski musta.

Maod pildile saanud Geoff Mitchell sõnas raadiojaamale Macquarie, et sõitis parajasti mööda kanalit, kui nägi sõlmes roomajaid ning haaras kohe kaamera järele. Mitchell lisas, et mõlemad maod olid pildistamise hetkel surnud.

Mehe sõnul otsis ta sõlmes roomajate kohta internetist infot ning leidis, et pruunid maod söövadki musti madusid, ent see, et üks neist teise sisse lausa augu teeb, on siiani uskumatu.

Oma maa pealt sõlmes maod leidnud Dominique Salvestrin saatis pildi Austraalia loomaaeda, lootuses selgitusi saada.

«Nagu näete, siis on pruun madu musta mao suus. Tekkinud vaidluses ei saa me aru, kas pruun madu sõi musta ja siis jäid mõlemad auto alla või oli must madu nii uudishimulik, et ronis juba varem surnud pruuni mao suhu ja lahkus kehasse tekkinud august,» seisab saadetud kirjas.

Loomaaia sõnul pole nad millegi sellisega varem kokku puutunud. «Me ei suuda ette kujutada, et must madu roomaks lihtsalt teise suhu, kogu see olukord on väga veider. Ilmselt sõi pruun madu siiski musta,» seisab Salvestrinile saadetud vastuses. 

Vaata kõnealust pilti siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles