12 aastat teenistuses olnud politseikoer Eros läheb pensionile

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Postimees.ee

Täna saadab politsei- ja piirivalveamet 12 aastat teenistuses olnud politseikoera Erose puhkusele.

Esimesed neli teenistusaastat pühendus Eros jälje ajamisele. «Kadunud inimeste otsimine oli tema tööpõld ning nii juhatas ta politseinikke mööda kuumi jälgi abivajavate inimesteni,» meenutab politsei- ja piirivalveamet oma Facebooki lehel

Töökaaslased meenutavad, et kord lahkus Võrumaa haiglast terviseprobleemidega naine, kelle voodis olnud padjapüürist sai Eros teada, keda otsida. Haigla lähedal olevast metsast tõmbas Eros veel kord ninaga üle padjapüüri ning asus tööle. Üsna pea viiski tubli koer politseinikud end puu taha peitnud naiseni. Häälekas haugatus andis märku lõpetatud tööst. 

«Ka ajas Eros mitmete roolijoodikute jälgi, kes politsei eest jalgsi põgeneda ning end peita püüdsid. Koera terava nina eest ei jäänud keegi neist pakku,» meenutatavad töökaaslased. 

Eros aitas tabada ka Võru kauplusesse sissemurdnud varga. Esmalt juhtis koer politseinikud sissemurdja autoni, edasi juba inimese jäljeni. Paar tundi hiljem oligi sissemurdja käes, kusjuures Eros oli jälje ajanud ka varastatud esemeteni.

Neli aastat hiljem õpetas Erose peremees Elar Sarik koera narkootikume otsima. «Uue töövaldkonna võttis Eros suure entusiasmiga vastu ning sobivamast elukutsest kõnelesid jooksvalt ka töötulemused. Eros hakkas käima ajateenijaid kontrollimas, et märgistada nende hulgast narkootikumide tarvitamise kahtlusega isikuid. Ka käis Eesti eri paigus otsimas õppeasutustest keelatud aineid. Suurtes kogustes kanepi avastamine oli Erose tavapärane töövõit nii õppeasutustes kui erinevatel suurüritustel, kuhu Eros käpa tõstis,» kiidavad töökaaslased. 

«Aitäh sulle, Eros! Oled olnud usaldusväärne ja hea kolleeg!» tänab politsei- ja piirivalveamet.

Politsei-ja piirivalveameti tehtud kollaaž Erose teenistusest.
Politsei-ja piirivalveameti tehtud kollaaž Erose teenistusest. Foto: Politsei-ja Piirivalveamet / Facebook
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles