Loomasõbrast allergikule sobib maailma üks aeglasemaid loomi

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pisike Aafrika hiidtigu
Pisike Aafrika hiidtigu Foto: Oliver Maldar

Tunnis kuni 6,5 sentimeetrit liikuv Aafrika hiidtigu sobib hästi allergikutele, kes looma karvade tõttu endale kassi või koera lubada ei saa. 

Aafrika Tiigertigu võib looduses kasvada kuni 30 sentimeetri pikkuseks ning Aafrika maismaatigu peetakse kõige suuremat kahju tekitavaks maismaateoks maailmas.

Aafrika hiidteod lemmikloomanäitusel Zooexpo. Foto: Mihkel Maripuu
 
Aafrika hiidteod lemmikloomanäitusel Zooexpo. Foto: Mihkel Maripuu  Foto: Mihkel Maripuu

Teod vajavad sooja ja niisket elupaika, milleks sobib läbipaistev plastikkast või akvaarium. Kojalistele tuleks aluspanuks pakkuda turbamulda ja kaltsiumit, näiteks seepiakivi või munakoore pulber.  Rohkete lisaainete tõttu ei tohiks teole pakkuda värvilist seepiakivi.

Kuna teod elavad üldiselt niiskes keskkonnas, tuleks lemmikut regulaarselt dušitada. Tigu, akvaariumit ja substraati tuleks niisutada ülepäeviti.

Hiidtigude söögilaud on rikkalik ja pakkuda võib lemmikule peaaegu kõike, mida oma taldrikulegi. Kojalisele võib pakkuda kartulit, salatit, maisi, kurki ning korra nädalas ka keedetud muna. Selleks, et tigu saaks kätte kõik vajalikud mineraalid ja toitained võib pakkuda SnailMix toidusegu.

Põnevaid fakte Aafrika hiidtigudest:

  • Teod suudavad vertikaalasendis tõsta enda kaalust kuni kümme korda raskemaid asju;
  • Aafrika maismaa hiidtigu võib rünnata kuni 500 erinevat liiki;
  • Tigudel on aju nagu inimestel ja see jaguneb neljaks osaks;
  • Tigudel puudub kuulmiselund;
  • Teod on aktiivsed öösiti ja pilvistel päevadel, nad ei talu eredat valgust
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles