Salavideod Soome tapamajadest paljastavad vägivalda ja seaduserikkumisi

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siga
Siga Foto: SCANPIX

Soome loomaõiguslaste organisatsioon Oikeutta eläimille avaldas täna ennenägematu videomaterjali Soome tapamajadest.

Neljas tapamajas salaja filmitud materjal sisaldab raskeid kaadreid. Loomi lüüakse plasttorudega, raudkangide ja plastikkastidega. Elektripiitsa kasutatakse rutiinselt ja palju. Lambaid veetakse karvupidi või jalgadest. 

Loomade löömine ja korduv elektripiitsa kasutamine on seadusevastane, aga tapamajas töötav veterinaar sellest hoolimata tegevusse ei sekku. 

«Põhiprobleem on selles, et loomad ei taha surra. Tapjad vajavad elektripiitsa, sest vastuhakkav ja hirmunud loom ei taha vabatahtlikult surma minna,» ütles Kristo Muurimaa organisatsioonist Oikeutta eläimille. 

Suur osa uimastamisest ebaõnnestub või õnnestub osaliselt. Enne verelaskmist ei kontrollita, kas loom on uimastatud või mitte. 

Kristo Muurimaa sõnul on võikad pildid ja vägivald konkreetne tagajärg sellele, et ühiskonnas nähakse loomi ainult tootena. «Nii kaua, kui sööme aastas kümneid miljoneid loomi, jätkub ka vägivald loomade vastu.»

Video ja pildid avaldati eile õhtul Soome telekanalis YLE telesaates MOT.

Hoiatus! Video on häiriva sisuga!

Teurastamot from Oikeutta eläimille on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles