Kaljulõhesse kinni jäänud taksikoer saadi kätte ekskavaatori abil

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lõuna-Savo päästeamet/ Facebook

Lõuna-Savo päästeamet pidi nädalavahetusel kaljulõhesse kinni jäänud taksikoera päästmiseks lisaks tervele päästebrigaadile kasutama ka ekskavaatori abi.

Taksikoer Otto jäi Kangasniemis kaljulõhesse kinni juba laupäeval. Otto sattus ilmselt libedale kaljurahnule, kukkus kividevahelisse lõhesse ega saanud sealt enam ise üles ronida.

Koera omanikud püüdsid teda esialgu iseseisvalt kätte saada, kuid pühapäeva hommikul olid nad sunnitud appi kutsuma päästeameti, kirjutab Iltasanomat.

Päästjad kaevasid alguses maad kaljurahnu ümbruses, kuid siis selgus, et koera kättesaamiseks tuleks nihutada ka suuremaid kive.  Otto saadi kätte alles pärast seda, kui tööle rakendati kohale toodud ekskavaator ning väljapääsuava õnnestus suuremaks teha. Seejärel pääses omanik ise koerale ligi.

Päästeametnik Jarno Laikola ütles ajalehele, et kohal viibinud päästebrigaadi sõnul oli taksikoera seisund pealtnäha normaalne.

Kaljulõhest pääsenud Ottol oli kõva janu. Ta jõi Laikalo sõnul palju vett ning oli pärast seda heas tujus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles