Küülik hoitas pererahvast gaasilekke eest

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küülik.
Küülik. Foto: Reuters/ScanPix

Küülik nimega Printsessa päästis Voronežis surmasuust neljaliikmelise pere koos lemmikloomadega ning võib-olla ka kogu kortermaja gaasiplahvatusest, andes märku tekkinud gaasilekkest.

Abikaasad Vjatšeslav ja Natalia Matrasulov rääkisid ajalehele Komsomolskaja Prava, et õhtul magama minnes oli tugev torm, kuid sellest kostis üle kolin, mida tekitas metallpuuris olev Printsessa. Kuna küülik tagus vastu puuri kogu jõuga, siis nad avaldasid imestust, et puur ümber ei kukkunud.

Pereisa Vjatseslav läks kööki uurima, mille pärast on loom nii ärevil. Ta taipas kohe, milles on probleem, kui kuulis kahtlast vilet ja tundis iseloomulikku lõhna. Mees sulges kiirelt gaasiventiili, et katkiseks osutunud voolikust ei saaks rohkem gaasi läbi imbuda.

Järgmisel päeval kohale tulnud gaasiavarii brigaad selgitas, et perel oli tõesti olnud õnne.

Kuigi Matrasulovite kodus on hulk lemmikloomi, nende seas ka spanjel Laima ja šveitsi lambakoer Dzetta, oli just küülik Printsessa see, kes perekonna oma käitumisega päästis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles