Kas kassi kasuka värv on seotud tema iseloomuga?

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teadlaste arvates üksi koju jäetud kass ei tunne igatsust oma omaniku järele.
Teadlaste arvates üksi koju jäetud kass ei tunne igatsust oma omaniku järele. Foto: Vadim Ghirda/ TT NYHETSBYRÅN

California ülikooli teadlased on jõudnud arusaamale, et kassi kasukas määrab selle, kui agressiivne ta on.

Teadlaste sõnul on musta-valgetriibulised ning halli-valgekirjud kassid enamasti kurjad. Uuringus osales 1274 kassi, kelle kasukavärvi ja käitumise vahel püüti seoseid luua, vahendab Daily Mail.

Uuringu käigus uuriti, kas musta-kollase-valgevöödilised kassid, kelle kasukas on domineeriv valge, on rohkem agressiivsed kui teised kiisud.

Peremeestel paluti täita küsimustik, kuhu tuli detailselt märkida, kui palju nende kass agressiivsust üles näitab, kuidas ta talub süles olemist või veterinaari külastamist.

Saadud vastustest selgus, et musta-kollase-valgevöödilised, musta-valgetriibulised ja halli-valgetriibulised kaslased olid peremeeste suhtes kõige agressiivsemad.

Uuringus seisab, et musta-valgetriibulised kassid on kurjad kui neid ülemäära katsutakse, halli-valgetriibulised kassid muutuvad kurjaks veterinaari juures ning musta-kollase-valgevöödilised kassid taluvad inimkontakti väga harva.

Kokkuvõttes toodi välja, et ideaalne kass on kas must, hall või valge kass. Kas teadlaste avastused ka tegelikult tõtt räägivad, jääb iga kassiomaniku enda otsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles