Metssead leidsid Saaremaal taluõuelt kaks miini

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssiga.
Metssiga. Foto: Postimees /Scanpix

Esmaspäeval käisid Lääne-Eesti pommigrupi demineerijad väljakutsel Saaremaal Hindu külas, kus metssead olid vana taluhoone krundil välja tuhninud kaks Saksa miinipilduja miini.

Küsimusele, kui suur oli tõenäosus, et sigade tuhnimine võinuks miinid plahvatama panna, vastas Lääne-Eesti pommigrupi juhataja Janek Sõnum ajalehele Saarte Hääl, et iga lahingumoona liigutamine ei pruugi kohe plahvatust esile kutsuda. Ta lisas, et õnnetus juhtub ikka siis, kui halvad mõjud omavahel kokku saavad.

«Oluline on, et täpset põhjendust, miks ese ei ole plahvatanud nii, nagu peab, või milline on olukord sütiku või lõhkekeha sees, me alati teada ei saagi. Demineerijatena omame eseme üldise ehituse kohta rohkem infot ja võime vaid suurema tõenäosusega eeldada, millist ohtu konkreetne leid endas kätkeb. Ka väike oht on oht,»rõhutas Sõnum.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Katariina Vaabel teatas, et sigade poolt väljakaevatud miinid hävitati samal päeval Mõntus Lõhangu hävituskohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles