Aafrika suurima elevandi tapnud mees tegeleb kinnisvaraga

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elevandid
Elevandid Foto: Scott Audette/Reuters/Scanpix

Loomakaitseorganisatsioon PETA on surnud elevandi kõrval poseerinud mehe kunagise sõbra abil kindlaks teinud. 

PETA pakkus 1000 eurot inimesele, kes suudab kindlaks teha elevandi kõrval poseerinud mehe. Kinnisvaraäriga tegelev Rainer Schorr tappis 30 aasta suurima Aafrikas elanud elevandi, vahendab Telegraph.

Schorri sõber sõnas Telegraphile, et tundis uhkelt poseeriva mehe näol ära oma sõbra. Ligi kaheksa aastat kestnud sõprus lõppes, kui selgus, et Schorr viibis Zimbabwes jahireisil.

Kui kõik kahtlused olid kinnituse saanud, võttis mees ühendust PETA-ga ning selgitas, et jahimees on kinnisvaraga tegeleva firma juht.

«Ma olen segaduses. Pärast selle lõvi tapmist suvel… Me ei ela enam ajas, kus loomi võiks tappa. Miks me peaksime loomi jahtima? Need suured elevandid pole ju mingi väljakutse,» sõnas mees.

Sõbra sõnul on jahipidamine Schorri suur kirg.

Kindlaks on tehtud ka asjaolu, et Schorr töötas kohalike jahimeestega, kes näitavadki oma klientidele suuri elevante.

Aafrika suurim elevant tapeti 7. oktoobril. Olgugi et jaht oli seadusega igati kooskõlas, on jahifoorumites tekkinud arutelu, kas loomi peaks trofeede eesmärgil jahtima.

Telegraph võttis ühendust ka kahtlustatava Rainer Schorriga, kes sõnas, et viibis sel ajal hoopis Münchenis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles