Lõvi lahkamine pani loomaaia külastajad nina kirtsutama

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed hoiavad lõvi lahkamisel nina kinni.
Inimesed hoiavad lõvi lahkamisel nina kinni. Foto: Ole Frederiksen/AP/Scanpix

Taani Odense´i loomaaed kutsus loetud päevad tagasi inimesi lõvi lahkamisele, hoolimata selle vastastest lahkamine leidis siiski aset.

Paljud lapsed hoiavad lõvi lahkamisel nina kirtsutades kinni, teised on uudishimulikumad ja lähevad lõvile lähemale, vahendab Daily Mail.

Loomaaia juhtkonna sõnul on viiakse lahkamine läbi harimise eesmärgil, et lastele lõvi anatoomiat õpetada. Loomaaiatöötaja tõmbab kilest kindad kätte ja sukeldub lõvi sisemusse tõmmates välja soolikaid, südame ja maksa.

Täiskasvanud pealtvaatajad tõmbavad õudusega salli ninani, põnevil lapsed ronivad lähemale, mõni ahhetab. Lahkamine on täpselt laste sügisese koolivaheaja peale sätitud.

28-aastane loomaaia külastaja Gitte Johanson sõnab, et linnalastele on selline üritus suurepärane võimalus end loomadega kurssi viia.

Loomaõiguslased ei kiida aga loomaaia teguviisi heaks. Loomaaeda süüdistatakse lõvide pidevas paljundamises ja tapmises. Loomaaia Facebooki leht kihab süüdistustest, et selline teguviis pole kaugeltki eetiline.

Odense´i loomaaed on lahkamisi läbi viinud ligi 20 aastat. Loomaaia töötaja Lotte Tranberg sõnas, et isane lõvi ja teised lõvid tapeti, et vältida soovimatut paljunemist. Tranbergi sõnul olnuks võimalik, et lõvid tapnuks ühel hetkel üksteist, sest puur nende kõigi jaoks polnud piisavalt suur.

Loomaaia juhatusest selgitati, et loomad tapeti, sest neile ei õnnestunud uusi kodusid leida. Üks emane ja isane loom on endiselt külmikus ning ootavad oma edasist käekäiku.

Tähelepanu! Video sisu võib olla häiriv!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles