Sakslasest jahimees tappis Aafrika suurima elevandi

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elevant. Pilt on illustratiivne.
Elevant. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Zimbabwes tapetud lõvi Cecili surmast on vaevu möödas kolm kuud, kui saksa päritolu jahimees tappis Aafrikas viimase 30 aasta suurima elevandi. 

Väidetavalt maksis jahimees jahiloa eest ligi 53 000 eurot. Pilt surnud loomast ja kõrval uhkusega poseerivast jahimehest levis internetis kiiresti. Telegraphi andmetel võib tegemist olla Aafrika viimase 30 aasta suurima tapetud loomaga. Ainuüksi elevandiluu kaalus ligi 55 kilogrammi, vahendab The Mirror.

Elevandi vanus võis olla ligi 40 aastat ning tema nimi on veel teadmata. Arvatakse, et loom võis tulla Lõuna-Aafrika Krugeri pargist.

Pargi pressiesindaja Willaiam Mabasa sõnul valmistab pettumust tõsiasi, et kui kohalik elanik tapab looma toidu pärast ja ta mõistetakse süüdi viieks kuni viieteistkümneks aastaks, siis välismaalastest jahimehi ei mõista keegi süüdi. «Millise sõnumi me sellega inimestele anname?» küsib Mabasa.

Pettumust valmistas loomakaitsjatele lõvi Cecili tapnud Walter Palmeri juhtum, kus mees pääses süüdistustest, sest leiti, et tal oli luba loomi küttida. Jõhkraks muudab loo asjaolu, et Cecil ei surnud kohe, vaid loomakaitsjate sõnul võis vigastatud loom ringi liikuda ligi poolteist ööpäeva kuni ta piinad viimaks lõpetati. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles