Salakütid tapsid rahvuspargis neli elevantide valvurit

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodustatud elevandid Garamba rahvuspargis
Kodustatud elevandid Garamba rahvuspargis Foto: Frans Lanting/ Mint Images

Aafrikas Garamba rahvuspargis tapsid salakütid neli meest, kes olid raadiosaatjaga varustatud, kuid kadunud elevandi otsingul.

Intsident juhtus salaküttide laagris, kuhu elevante otsima suundunud 10-meheline patrull otsingute tulemusel sattus, teatas rahvusparke ühendav Aafrika Pargid oma kodulehel.  

Tulevahetuses vähemuses olnud Garamba rahvuspargi valvurid olid sunnitud tagasi tõmbuma. Kohale lennanud Aafrika Parkide helikopteriga õnnestus kuus meest päästa ja toimetada ohutule alale.

Helikopter asus kahte vigastatud meest transportima pargi peakorterisse Nageros, kuid ei saanud enam mitme lasketabamuse tõttu sündmuskohale kohe naasta ülejäänud mehi päästma. Sündmuskohale õnnestus tugevdatud jõududega naasta alles kaks päeva hiljem.

Aafrika Parkide juhatuse esimees Peter Fearnhead avaldas kaastunnet nelja traagiliselt hukkunud mehe omastele. Tema sõnul on tänavu Garambas salaküttide käe läbi hukkunud juba kaheksa inimest.

Garamba rahvuspark, mis on Aafrikas üks vanim ja tuntuim, laiub 4900 ruutkilomeetri suurusel alal. Põhiliigina elavad seal suurtes karjades elevandid, pühvlid ja antiloobid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles