Järvamaal elab koer, kellele meeldib lennata paraplaaniga

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerber alustas lendamistreeningutega juba kutsikaeas
Kerber alustas lendamistreeningutega juba kutsikaeas Foto: ERR video kuvatõmmis

Järvamaal elab kaukaasia lambakoer Kerber, kellele meeldib koos oma peremehega lennata tiibvarju ehk paraplaaniga.

«Esimest korda oli ta lennukiga lendamas, kui ta oli kolme kuune,» meenutas Spordiklubi Keelutsoon eestvedaja ja Kerberi peremees Jaano Rässa koera esimesi lennureise ETV saates «Ringvaade».

«Siis ma tegin hästi palju aerofotosid ja tundide kaupa sain mööda Eestit ringi lennata lahtise lennukiukse peal. Ise olin turvavarustusega kinni ja siis läksid Kerberile ka rakmed peale ja niimoodi ta veetis seal lennukiukse peal minuga aega ja vaatas Eestimaad ülevalt alla.»

Väikeseid koeri võetakse piloodi poolt juhitud paraplaanidega sageli kaasa. «Kinnitatakse rinna peale, kui sul on tegu 5, 10 või 20 kilose koeraga, ei ole tavaliselt probleem, sa jõuad temaga üksinda joosta. Aga kui sul on tegu 70 kilose koeraga nagu tema praegu on, siis ilma assistentideta hakkama ei saa,» rääkis Rässa.

«Kui me lendame, siis üks mees peab tõmbama meid autoga õhku ja kaks inimest aitavad stardis kõrvalt koera üles tõsta eest, tema on paratamatult ristiasendis kinnitatud mu ette ja ta ise ei saa kaasa joosta,» selgitas Rässa.

«Temaga lennutegevustes on meil täielik üksteise mõistmine, näiteks viimati olime temaga pikal reisil mööda Tšehhit, Austriat ja Saksamaad ja ta tundis end nii mäe peal kui õhul nagu kala vees või nagu mina ütleksin nagu lendav kaukaaslane,» ütles ta.

Vaata ETV uudislõiku Kerberi eriskummalisest harrastusest siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles