Julmur jättis tänavale pappkasti ja kilekotti pakitud kassid

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinniteibitud pappkarpi ja seejärel kilekotti pakitud kassidel oli õnne, et neid leiti enne lämbumist
Kinniteibitud pappkarpi ja seejärel kilekotti pakitud kassidel oli õnne, et neid leiti enne lämbumist Foto: MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu

Kuressaarlane leidis oma värava tagant kilematerjalist kartulikotist kinniteibitud pappkarbi, milles oli kaks noort kassi.

Inimene, kel endalgi kodus kassid ja koerad, läks esmaspäeva õhtul vaatama, kelle või mille peale koerad hauguvad, ning avastas oma värava taha jäetud koti. Kotti pistetud karbist kassid leidnud, võttis ta ühendust Saaremaa lemmikloomade turvakodu vabatahtlikega, kes loomakesed oma hoole alla võtsid, kirjutab Saarte Hääl.

MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu esindaja Edit Annusveri hinnangul on kaks emast kassipoega 4–5 kuu vanused. “Nende välimusest ja käitumisest on näha, et tegu ei ole tänava-, vaid kodukassidega,” tõdes ta. “Loomad on toidetud ning olid küll šokis ja hirmunud, aga sõbralikud. Nii suured tänavakassid nii sõbralikud ei ole.”

Annusveri sõnul ei mõista ta, kuidas loomad oma kaelast ära sokutanud inimene nii julmalt käituda sai. Tema hinnangul kvalifitseerub selle inimese tegu loomapiinamise alla. “Ma ei kujuta ette, mis oleks kassidest saanud, kui neid poleks nii ruttu leitud,” lausus Annusver. “Imestan, kuidas loomad selles üsna õhukindlas kotis üldse hingata said.”

Annusver loodab, et julmal teol oli pealtnägijaid – toimus see ju ühel linna suurematest tänavatest – Pikal tänaval J. Smuuli tänavapoolses otsas.

Ajutiselt karantiinipuuri pandud kassidele tehakse parasiiditõrje, nad vaktsineeritakse, kiibitakse ja hakatakse neile kodu otsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles