Koerte seltsis elanud pesukaru käitub koera moodi

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pesukaru
Pesukaru Foto: Reuters / Scanpix

Eelmise aasta lõpus leidis naine tagaaias puu alt ebahariliku karvapalli, kes osutus kuuvanuseks pesukaruks.

Looma tagumise jala luu oli murdunud ning ta oli nõrk. Hüljatud pesukaru leidnud Rosie Kemp ootas, aga pesukaru ema ei tulnud oma poega otsima. Bahama saartel elav Kemp võttis looma enda hoole alla ning otsustas ta suureks kasvatada. Kemp ja tema tütar Laura Young kasvatasid looma nagu oma last. Nad söötsid teda iga paari tunni tagant ning üsna pea hakkasid nad hüljatud looma kutsuma Pumpkiniks.

Young sõnas portaalile The Dodo, et pesukaru kasvatamine oli just kui täiskohaga töö. «Nad on nii intelligentsed, väga tähelepanelikud ja suudavad imehästi emotsioone väljendada,» rääkis Young.

Nüüd elab Pumpkin koos tütre Laura Youngiga, kellel on lisaks pesukarule ka kaks varjupaigast võetud koera. Koerte ja pesukaru seiklused on üles pildistatud Instagrami kontole.

«Pumpkin saab koertega suurepäraselt läbi ning järgneb mulle kõikjale. Ta on isegi käituma hakanud nagu koer: ta mängib koos nendega aga mõistab, kui koerad enam ei viitsi,» räägib Young.

Pumpkin on perekonna sõnul väga iseseisev. Ühel hommikul tahtsid koerad ja pesukaru jalutama minna. Nii ronis Pumpkin ukselinki mööda üles ja püüdis ust avada.

Young paneb aga südamele, et pesukarud pole mõeldud lemmikloomadena. «Nad kuuluvad siiski loodusesse ja on üsna tujukad. Neid ei saa kodustada nagu koeri või kassi. Pesukaru on pigem nagu väike laps, kes annab kohe märku, kui talle midagi ei meeldi.»

Pumpkin aga oma elu üle just ei kurda. Ta sööb heameelega arbuusi, naudib konditsioneeri ja kasutab isegi tualetti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles