Kolm päeva kestvat ratsaspordi tippüritust täiendab ka põnev show-programm

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn International Horse Show 2014
Tallinn International Horse Show 2014 Foto: Gerlin Kess

Homme algab Saku Suurhallis iga-aastane ratsasportlaste ja hobusesõprade tippüritus – Tallinn International Horse Show, mis toob tänavu võistlustulle 133 sportlast 11 riigist 214 hobusel.

Tallinn International Horse Show raames toimuvad Eestis maailmakarika etapid nii kooli- kui takistussõidus. Lisaks võistlusprogrammile pakutakse reedest pühapäevani publikule mitmekesist hobustega seotud meelelahutusprogrammi.

Võistluse direktori, Eesti Ratsaspordi Liidu peasekretäri Siim Nõmmoja sõnul tutvustatakse laupäeval show-programmi raames publikule põnevat ratsaspordiala – voltižeerimist ehk hobuse seljas võimlemist.

«Tegemist on väga vaatemängulise etteastega, mida tulevad meile esitama sportlased Soomest,» rääkis Nõmmoja.

Voltižeerimist harrastatakse Eestis veel suhteliselt vähe ning  Eesti Ratsaspordi Liidu pressiesindaja Merike Udrik-Õispuu sõnul ei ole seetõttu meil sellel spordialal rahvusvahelisel tasemel võistlejaid.

Reedest pühapäevani toimuvad võistlused algavad iga päev kell 9. Lisaks tippratsanikele nii kooli- kui takistussõidus astuvad areenile harrastussportlased, poniklassi sportlased ning noorte vanuseklassi ratsanikud.

Esimest korda Tallinn International Horse Show ajaloos saab show-programmi raames kuulata kauneid operetiviise, mida esitavad reedel Rahvusooper Estonia sopran Angelika Mikk ja tenor Oliver Kuusik. Lavastuses löövad kaasa ka efektsed raskeveohobused.

Pühapäeva lõunal esineb aga laulja ja kitarrist Heiki Mätlik, kelle muusika taustal demonstreerivad koolisõitu Dina Ellermann ja hispaania täkk Albizio.

Lisainformatsiooni Tallinn International Horse Show programmi kohta leiab võistluste kodulehelt.

Vaata ka stiilinäidet Soome voltižeerimismeeskonna AG-Team Kadi esinemisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles