Milliste ravimtaimedega saab vähendada kassi stressi?

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kummel.
Kummel. Foto: Küllike Rooväli

Mõned kassid ehmatavad iga järsu hääle peale, teised lähevad paanikasse pelgalt mõttest loomaarsti juurde minekust.

Portaal petMD annab nõu, milliste ravimtaimedega saab vähendada kassi stressi ja teda efektiivselt maha rahustada.

Naistenõges

Paaniliselt ringitraavivaile kassile võib näiteks ligi 15 minutit enne loomaarsti külastust nõgest anda ning see muudab pahura ja paanikas looma taltsaks.

Palderjan

Palderjani mõju on sarnane nõgesega, aga lisaks rahulikkusele tekib loomal isu magada. Taime kasutatakse ka inimeste puhul magamatuse puhul.

Kummel

Kui inimesed joovad enne magamaminekut kummeliteed, siis ärevust vähendav mõju on kummelil ka kassidele. Kuivatatud kummel võib kassiga imesid teha.

Kuidas taimi kassile anda?

Ravimtaimi on tinktuuri ja kuivatatud kujul ning ka lihtsalt lehtede ja õlina. Eeterilikke õlisid ei tohiks iial kassi peal kasutada, sest see kahjustab nende maksa ning võib olla surmav.

Kõige turvalisem on kassile anda kuivatatud ravimtaimi. Selleks, et vältida, et loom lehte ära ei sööks, võib riidest teha väikese padjakese, kuhu ravimtaimed sisse panna.

Tinktuuri kasutamisel tuleb veenduda, et see on loomale ohutu. Sellisel juhul võiks pöörduda veterinaari poole, kes oskab sobivat tinktuuri soovitada. Kodus tehtud tinktuurid võivad olla loomale ohtlikud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles