Fototabamus: Rebane teeb põhupallil õhtuuinakut

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Karlo Seppmann

Hobifotograaf Karlo Seppmann läks nädalavahetusel hiireviudest fotosid jahtima, kuid õnneliku juhuse läbi sai ta pildile põhurullil sügispäikese käes uinakut tegeva rebase.

«Kuna ilm oli ilus ja juba nädala keskel oli plaan minna hiireviusid pildistama, hüppasin õhtul ratta selga ja kimasin Pärnust kümme kilomeetrit eemale. Seal on hea koht hiireviude pildistamiseks,» jutustas Seppmann.

Sihtkohta jõudnud, hakkas mees põllul heinapallide vahel jalutades viusid otsima.

«Läbi fotoka teleobjektiivi kaugustesse piiludes nägin põllu teises otsas, et midagi heledat on heinapallil. Natuke uurisin, läksin lähemale ja veendusin, et oi, rebane magab!» rääkis Seppmann oma üllatuslikust leiust.

Kuna päike ja tuul olid soodsa nurga all, otsustas hobifotograaf rebasele ligi hiilida, varjudes teele jäävate teiste heinapallide taha.

Tasahilju rebasele lähemale liikumine vältas umbes tund aega. Ettevaatlikkus ja kannatlik meel viisid sihile: fototabamus õnnestus teha 20 sammu kaugusel loomast.

«Pildid tehtud, otsustasin, et proovin veel lähemale minna. Sain 12 sammu kaugusele, kuid siis rebane kuulis mind ja jooksis küünte ragisedes kahe sekundiga metsa,» kahetses Seppmann.

Kuna rebase unelemine sügispäikese käes sai fotojahi tõttu rikutud, lisas Seppmann naljatledes: «Pean rebaselt vabandust paluma, et ta ilusa une päikeseloojangus ära rikkusin.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles