Piltuudis: Eesti mehed püüdsid 158kilose hiidlesta

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lest Läänemeres. Foto on illustratiivne
Lest Läänemeres. Foto on illustratiivne Foto: Randel Kreitsberg

 Ida-Virumaa Mäetaguse mehed Raivo Mehide ja Marek Peet püüdsid Norra vetest 158kilose hiidlesta.

2,20 meetri pikkuse kala paati vinnamiseks läks vaja kolme mehe rammu ning terve püügiseltskonna abi ja toetust, kirjutab Põhjarannik.

Unistuste kala konksu otsa saanud mehed ei söö oma saaki ära, vaid lasevad sellest teha topise, mida saab edaspidi näha Mäetagusel.

Harilik hiidlest on kõige suurem lestlane. Hiidlesta suurima pikkuse kohta leidub erinevaid andmeid: 2,3 meetrit («Eesti Entsüklopeedia»), 2,45 meetrit («Euroopa kalad»), 4,7 meetrit (Wikipedia).  Suurima kaalu osas pole erinevates allikates lahknevused nii suured: 316 kilo («Euroopa kalad»), 320 kilo (Wikipedia), 335 kilo («Eesti Entsüklopeedia»).

Kalapeedia andmeil kasvab harilik hiidlest aeglaselt ning ülepüügi tõttu on varu väga tundlik. Töönduslikku püüki kontrollitakse rangelt. 2010. aastal lülitas Greenpeace hariliku hiidlesta «meretoidu punasesse nimekirja».

Eesti huvikalastajatele on hiidlest ihaldusväärseks eesmärgiks kalastusreisidel Norra fjordidesse ja ookeani rannavetesse.

Fotot Eesti meeste püütud hiidlestast saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles