Video: Kajakisõitjad pääsesid napilt vaala alla jäämisest

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küürvaal.
Küürvaal. Foto: SCANPIX

Kalifornia osariigis jäädvustas vaalavaatleja videole kahe kajakisõitja napi pääsemise hiiglasliku küürvaala poolt lömastamisest või vette maandumisel tekkinud veekeerise tõttu uppumisest.

Sanctuary Cruises vaalatuuril Moss Landing sadamas jälgisid kajakisõitjad vaalade söötmist, kui üks hiiglaslik vaal hüppas veest välja täpselt ühe kajaki kõrval ja maandus vette nii, et inimesed kadusid mõneks hetkeks teiste turistide silmist.

Michael Sack kirjutas Sanctuary Cruisesi blogis, et vaalaga kokku puutunud kaks kajakisõitjat olid õnnega koos.

«Nad olid väga lähedal sellele, et küürvaal oleks neid laiaks litsunud. Täismõõdus küürvaal võib kaaluda 40 tonni,» selgitas Sack. «See oli üks ohtlikumaid olukordi, mida ma olen siin näinud,» lisas vaalavaatluste korraldaja.

Vikipeedia andmeil on täiskasvanud küürvaalade kehapikkus 12 kuni 16, vahel isegi 18 meetrit.

«Kajakkidel vaalade vaatlemine võib olla äärmiselt ohtlik. Ja peaks aru saama, et küürvaalad on metsikud loomad ja täiesti ettearvamatud. See on kontrollimatu keskkond,» kirjutas Sack.

Ekstreemsuste otsijatele hoiatuseks lisas Sack: «Kui inimesed soovivad minna kajakkidel vaalasid vaatama ja nad saavad vigastada või surma, on see nende probleem.» Samas märkis ta, et küürvaalu vaadelda on ilmselt siiski ohutum kui telkida või matkata kohtades, kus leidub grislisid, madusid, lõvisid või tiigreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles