Teraapiakoerad käisid koos koerajuhtidega “arenguvestlusel”

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teraapiakoera kordustestimine Apollo raamatukaupluses
Teraapiakoera kordustestimine Apollo raamatukaupluses Foto: Kaupo Rõivasepp

Eile läbisid kordustestimise need Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühingu litsentseeritud teraapiakoerad, kellel oli eksami andmisest ning aktiivse tegutsemise algusest möödas aasta.

Eksperdid hindasid teraapiakoerte valmidust ja võimet jätkuvalt vabatahtlikuna inimeste heaolu nimel panustada.

Erinevate ülesannete käigus jälgiti koeratiimi situatsioonides, millesse võivad teraapiakoerad ja nende juhid sekkumiste käigus sattuda: rahvarohked kohad, valjud helid ja tugevad lõhnad, töö lastega keerulises keskonnas, liikumine libedal põrandal ja klaasseinaga liftis.

Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühingu (EATKÜ) ekspertnõukogu liige ja teraapiakoeratiimide testija Tiia Ariko sõnul on väga oluline koeratiimi sobivuse hindamine ning eksami läbimine enne töö alustamist, et selgitada välja, kuidas käitub tiim stressirohketest olukordades.

Ühegi looma puhul ei saa anda sajaprotendilist tuvalisuse garantiid, kuid eksam on vajalik just teraapiakoeratööks vajalike oskuste ja omaduste olemasolu kinnitamiseks.

«Eile võisime öelda viiele Tallinnas, Tartus, Rakveres ja Narvas tegutsevale teraapiakoeratiimile, et nad on tublid ja nende tiimi neljajalgsed on jätkuvalt innukad rõõmu ja abi pakkujad,» rõõmustas Ariko.

Litsentsi on Eestis omandanud 33 koeratiimi ning aasta lõpuks oodatakse, et eksami sooritanud koerte arv küündib viiekümneni.

EATKÜ on ainus organisatsioon Eestis, mis testib, koolitab ning eksamineerib teraapiakoeratiime.

Igapäevaselt viib ühing ettevalmistuse saanud koeratiimid kokku klientidega, aitab programmide jaoks välja töötada sobiliku tegevusplaani, metoodika ja standardid ning koordineerib teraapiakoeratiimide tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles