Bahreini turult päästeti roosaks värvitud kass

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhkralt koheldud kass Pinky.
Jõhkralt koheldud kass Pinky. Foto: Mercury Press/Caters News Agency/Scanpix

Roosa kass Pinky päästeti Bahreini turul kõrvetava päikese käest ja viidi loomade varjupaika toibuma.

Neljakuune kiisu on arstide järelvalve all ja paraneb jõudsalt. Kassi nähti Bahreini turul juba eelmisel kuul, aga loomakaitsjatel õnnestus Pinky päästa alles paar päeva tagasi, kirjutab Daily Mail.

Kohaliku loomakaitseorganisatsiooni juhi Mahmood Faraji sõnul kardab Pinkyt ravinud veterinaar, et loomal võib olla allergiline reaktsioon kasutatud roosa värvi vastu. Järk-järgult hakatakse Pinky värvi maha pesema, aga Faraji sõnul kulub normaalse kasuka taastamiseks ilmselt omajagu aega.

17-aastane nooruk Bilal Aslam, kes turult roosa kassi avastas, sõnas portaalile Gulf Daily News, et tundus, just kui oleks kassi peal kasutatud seinavärvi. «Loomadele ei antud süüa, vaid kuuma ilma üleelamiseks natuke vett,» kommenteeris Aslam.

Päästeoperatsioonil osalenud Cheryl Nielsen sõnas, et kass oli puurist pääsedes õnnelik. «Tal on kinnine nina ja vesised silmad, ilmselt on palju värvi silma läinud. Oleme püüdnud roosat silmadest välja pesta, aga see on raske ülesanne,» räägib Nielsen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles