Loomaia karu suri igatsusse pärast kaaslase eutanaasiat

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coof
Coof Foto: Capron Park Zoo

Capron Park Zoo kaotas lühikese aja jooksul kaks huulkaru, kes olid teineteisesse väga kiindunud ja elasid koos 19 aastat.

Loomaaia teatel põdes emane huulkaru Amy maksahaigust, mistõttu tuli talle teha eutanaasia, kuid hoidjad ei osanud täielikult hinnata selle teo mõju tema paarilisele. Vaid neli päeva hiljem tuli magama panna ka isane karu Coof.

«Kuna Goof oli eakas karu, võitles ta mitme vanusest tingitud haigusega. Kauaaegse partneri kaotuse tõttu tekkinud stress tõi terviseprobleemid taas esile,» kommenteeris loomaaed. Looma hilisem uuring näitas, et ta põdes nii maksavähki kui südamehaigusi.

27-aastaseks elanud Goof, kes toodi loomaaeda 1990. aastal, oli kõige vanem huulkaru Põhja-Ameerikas. Huulkaru Amy toodi Capron Park Loomaaeda 1996. aastal ja ta elas seal 25-aastaseks.

Goofil ja Amyl oli pika kooselu jooksul kolm ühist järglast.

Ripakil moka ja tokerja karvaga huulkarud elavad Indo-Malai piirkonna metsades. Maailma punasesse raamatusse kantud huulkarud võivad loomaaia tingimustes elada kuni 40-aastaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles