Aastase lapse parimaks sõbraks on känguru

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alia ja Boomeroo
Alia ja Boomeroo Foto: Caters News Agency/Scanpix

14 kuud vana Alia on maailmas ilmselt ainus beebi, kes on maailma parim sõber känguruga. 

Virginia osariigis elav Alia ja tema vanemad Julia ja Jason Heckathorn peavad lemmikuna känguru Boomerood, keda tutvustati beebile, kui too oli vaid paar päeva vana, kirjutab The Mirror.

Boomeroo on Alia suhtes väga tähelepanelik ning paar on lahutamatu. Koos tehakse esimesi samme ja lõunauinakuid.

Ema Julia sõnul armastab Alia Boomerooga õues jalutada ja lõunat süüa. «Alia istub tihti rõdul ja joonistab. Boomeroo istub truult tema kõrval ja vaatab, mida tüdruk teeb. Tänutäheks pakub Alia talle muru ja heina,» selgitab ema.

Julia igapäevatööks on lasteraamatute kirjutamine ja illustreerimine. Tema lood õpetavad lapsi loomi austama ja neid armastusega kohtlema. Känguru Boomeroo on raamatutes ka üks keskseid tegelasi.

Boomerool on väga suur osa Alia arengul. Oma esimesed sammud tegi laps just känguru toel, ka tasakaalu hoidmist õpiti loomalt. «Tihti lobiseb Alia känguruga oma lapsekeeles. Lapse areng on loomaga suheldes väga kiire,» kommenteerib Julia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles