Soome GP sarja finaalis said Eesti ratsutajad teise ja kolmanda koha

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Pilla ja A Brok
Rein Pilla ja A Brok Foto: Külli Tedre

Pühapäeval Laaksol peetud Soome GP sarja finaalis sai Rein Pill hobusel A Brok teise koha, jäädes napilt ilma esikohast.

Tiit Kivisild ja Corsica lõpetasid kolmandana.

Laupäeval toimunud finaali kvalifikatsioonivõistlusel saavutasid Pill ja A Brok kolmanda ning Kivisild ja Corsica teise koha. Pühapäevases põhisõidus aga oli nende järjestus vastupidine.

Finaalis oli sarnaselt laupäevase kvalifikatsiooniga esimese vooru kõrguseks 145 cm, teises voorus 150 cm.

Parima tulemusega, milleks oli kaks karistuspunkti ületatud normiaja eest, lõpetas Antonina Hartwall hobusega Sunland de Thieusies. Pill ja A Brok lõpetasid nelja, Kivisild ja Corsica viie karistuspunktiga.

Kuigi teises voorus olid takistused kõrgemad, läbis selle puhtalt seitse paari kümnest finaalvooru pääsenust. Puhta soorituse tegid ka Pill ja Kivisild, platseerudes selle tulemusena vastavalt teisele ja kolmandale kohale. Võitis samuti teises voorus karistuspunkte vältinud Hartwall. Nii jäi Hartwalli lõpptulemuseks 2 karistuspuntki ja Pillil 4, ehk võib öelda, et Pillil jäi auto kahe karistuspunkti kaugusele, sest mõlemas voorus sõitis ta tegelikult võitjast kiirema aja.

Enne põhisõitu oli Laaksol kavas 135 cm kõrguste takistustega parkuur, kus soomlanna Jessica Aminoffi ja Avalanche järel lõpetasid teisel kohal Renek Rosenberg ja Helios de Muze. Samas sõidus said kaheksanda auhinnalise koha Kullo Kender ja LRK Astrid L.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles