Lugejate fotod: Väikelaps ja lemmik

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Selle nädala fotogaleriis näeb lugejate fotosid sellest, millist rõõmu ja rahu toovad lemmikloomad lastega peredesse. 

Erinevate uuringute põhjal aitavad lemmikloomad lastel õppida sõnadeta suhtlemise oskust, lugupidamist looduse vastu ja hoolitsust nõrgemate eest. Lemmikloomadega tegelemine annab algteadmisi loodusõpetusest ja bioloogiast. Lemmiku haigus ja surm arendavad last toime tulema elus esinevate traagiliste juhtumitega. Lemmiklooma omamine aitab kaasa lapse sotsiaalsele arengule, toetades tema eneseusku, kirjutab Terviseleht.

Kui endistel aegadel tunti koduloomade vajalikkust peamiselt nende toodud praktilise kasu kaudu, siis tänapäeva linnastuvas keskkonnas on lemmikloomade tähtsus inimese sisemise tasakaalu toetajatena asendamatu.

Kui varem oli allergoloogide seisukoht kindel - allergilisse perre looma võtta ei tohi -, siis tänapäeval on arvamused leebemad. On leitud, et kui loom on olemas enne lapse sündi, siis tekib lapsel allergia isegi harvem.

Täname lugejaid, kes oma lastest ja lemmikustest toredad fotod saatsid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles