Pärnu varjupaik vajab kiiresti ehitussoojakut

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kodutute loomade varjupaigas on kasside karantiinihoone raha puudumise tõttu väga kriitilises seisus
Pärnu kodutute loomade varjupaigas on kasside karantiinihoone raha puudumise tõttu väga kriitilises seisus Foto: Varjupaikade MTÜ

Pärnu kodutute loomade varjupaigal on suur mure, kuna kasside karantiinihoone katus kukkus hoovihmade tagajärjelt ühelt poolt sisse. Abi loodetakse ettevõtetelt või inimestelt, kes on valmis mõne vana ehitussoojaku varjupaigale annetama. Loomulikult on uus soojak veelgi oodatum.

Varjupaiga juhataja Anneli Matsi sõnul avastati esmaspäeval, et vesi on kogunenud lae ja seina vahele.

„Õnneks avastati avarii tööpäeval ja töötajad said elektri lahti ühendada enne, kui oleks võinud suurem õnnetus juhtuda. Loomad ja inimesed ohus enam ei ole ning kassid paigutati soojaku sellesse otsa, kus lagi on terve“, rääkis Anneli Matsi.

Karantiinihoonest kasse teistesse hoonetesse paigutada ei saa, kuna uusi loomi tuleb hoida 14 päeva teistest eraldi. Karantiinis on regulaarselt oma "kadunud" omanikku ootamas kümmekond kassi. 

„Karantiinis hoiame kasse seetõttu, et nad ei puutuks kokku teiste varjupaiga asukatega. Kui loom tuuakse varjupaika, vaatab veterinaar ta üle ning vajadusel määrab ravi“, selgitas varjupaiga juhataja.

Kui 14 päeva on möödas ja kass on terve, siis paigutatakse ta kassimajja, kus kassid elavad tubades ja mille asukatele otsitakse uus omanik.

Kuna varjupaigal napib raha alati, siis uuemat soojakut pole olnud võimalik muretseda.

„Töötaja püüdsid katuseauke Makroflexiga lappida, kuid see on väga ajutine lahendus“, rääkis Matsi.

Soojaku puit- ja metallosad on nii läbi mädanenud ja roostetanud, et hoonet ei ole võimalik ja mõistlik taastada.

Anneli Matsi palus, et kui kellelgi on olemas kasutuna seisev ehitussoojak, millest ollakse nõus loobuma, võiks helistada telefonil 53425337 või kirjutada Parnu@varjupaik.ee.

Senine ehitussoojak on mõõtmetega ca 4x8 meetrit ja eest tuulekojaga. Soojakus on üks suur ruum ja väike tuulekoda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles