Austraalia loomaaias läks orangutan jalutama

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Viieaastane orangutan Teliti ronis Perthi loomaaias mööda puuris olnud varju üles ning hüppas otse külastajate keskele.

Perthi loomaaed peab üle vaatama loomade puurid, sest uudishimulik orangutan Teliti põgenemist ei osanud keegi ette näha, vahendab The Guardian. 

Loomaaia pressiesindaja Danielle Henry sõnul orangutan hüppas oma puurist välja. «Hüppamine on orangutanide puhul väga ebatavaline,» rääkis ta.

Uudishimulik loom uitas natuke aega külastajate keskel, mõistis siis, et toredam on oma perekonna seltsis aega veeta ja ronis puuri tagasi.

Loomatalijatad kontrollisid looma tervist, aga pressiesindaja sõnul ei ole teada, mis ajendas Telitit puurist põgenema. «Ta on väga uudishimulik ja seltskondlik orangutan. Kogu nende perekond on üsna tormakas,» kirjeldas Henry ahvikesi.

Tegemist on teise orangutani põgenemisega Austraalias sel kuul. Esimene kord põgenes 11-aastane orangutan Malu Melbourne´i loomaaiast.

Perthis pole selline juhtum samuti esimene: 2009. aastal põgenes 15-aastane emane orangutan Pulang vabakskistud köie abil. Talitajad pidasid seda «ettekavatsetud põgenemiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles