Nurru Ometi aitab kasse steriliseerida

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ei ole teada, kust pisike kiisutüdruk Michell tuli ja kelle juurest täpselt, kuid kindel on, et autost ta välja heideti. Tal oli õnne pääseda, tal vedas kohe eriti, sest head inimesed võtsid ta kaasa ja viisid veterinaari hoole alla. Kiisu sai kohes sise-ja välisparasiiditõrjed. Kolme ja poole kuune ideaalne nurruloom on valmis kolima päriskoju.

Talle sobivad koerad, teised kassid, lapsed meeldivad. Seetõttu pakubki hoiukodu, et ehk oleks eriti tore, kui teine sõber oleks juba ees, sest Michell armastab seltskonda, mängimist ning pidevat ringi asjatamist. Oma elu esimese hiire on ka juba kinni püüdnud (tõsi küll suurema sõbraga koostöös, aga siiski).
Ei ole teada, kust pisike kiisutüdruk Michell tuli ja kelle juurest täpselt, kuid kindel on, et autost ta välja heideti. Tal oli õnne pääseda, tal vedas kohe eriti, sest head inimesed võtsid ta kaasa ja viisid veterinaari hoole alla. Kiisu sai kohes sise-ja välisparasiiditõrjed. Kolme ja poole kuune ideaalne nurruloom on valmis kolima päriskoju. Talle sobivad koerad, teised kassid, lapsed meeldivad. Seetõttu pakubki hoiukodu, et ehk oleks eriti tore, kui teine sõber oleks juba ees, sest Michell armastab seltskonda, mängimist ning pidevat ringi asjatamist. Oma elu esimese hiire on ka juba kinni püüdnud (tõsi küll suurema sõbraga koostöös, aga siiski). Foto: MTÜ Nurru Ometi

MTÜ Nurru Ometi on käivitanud liikumise, millega loodetakse vähendada kodutute kasside arvu tänaval ja hoiukodudes ning ennetada kassikolooniate teket. 

Eelmisel laupäeval Saaremaa ööklubis Privilege avatud annetuskastiga koguti loomade tarbeks 122,65 eurot. Nurru Ometi juhi ja loomasõbra Kertu Jukkumi sõnul kulub raha ainult kasside neutraliseerimisele. Hetkel on aidatud nelja abivajajat, kel ei ole võimalik oma kasse kastreerida või steriliseerida. Abi on saanud kolm emast ning üks isane kass. Abivajajaid on olnud Viljandist Narva kassikolooniani.  

Mittetulundusühinguga aitavad tänuväärset tööd teha Tallinna Mustakivi loomakliinik, Tartu loomakliinik Felivet ning Pärnu loomade varjupaiga kliinik. Emase kassi steriliseerimine maksab 35 eurot, isase kassi kastreerimine ligi 20 eurot.

Kertu Jukkumi sõnul on vihjed inimestest, kellel pole võimalik oma loomi steriliseerida või kastreerida oodatud, enda poolt teeb MTÜ kõik, et kodutuid kiisude arv väheneks. «Paratamatult jääb kodude hulk samaks, aga kasside arv aina suureneb,» tõdeb Jukkum.

Ühest emasest saab kahe aastaga keskmiselt alguse 67 uut elu, kolme aastaga juba 376 ning edasi räägitakse juba kolooniatest. Kassipojad saavad suguküpseks 5.-8. elukuuks, veterinaarid soovitavad kasside steriliseerimist 5.-6. elukuul.

Ühendust saab võtta organisatsiooniga aadressil nurru.ometi@gmail.com.

MTÜ Nurru Ometi tegevust saab toetada

Swedbank EE052200221062271245

SWIFT/BIC: HABAEE2X

Selgitus "Steriliseerimine"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles