Galerii: V Eesti hobuse päev Kurgjal

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kurgjal toimusid arvult viies eesti hobuse päev, mille raames hinnati näituseringides eesti tõugu hobuseid ning võisteldi kooli-, takistus-, tünni- ja rakendisõidus.

V eesti hobuse päev tõi Kurgjale üle viiesaja eesti hobuse sõbra, kasvataja ja sportlase, rääkis Eesti Hobusekasvatajate Seltsi tegevdirektori kt Krista Sepp.

Päeva sportlikku osa alustati koolisõitudega, kus avatud arvestuses võitsid Mari Maisla ja Taavet.

Takistussõidus oli jõukohane start kõigile 60 cm parkuurina. Starti asus 24 võistluspaari.

Võidu jätsid Pärnumaale Janely Saar ja Vapper OÜ Valgeranna Tallist. Sajandiksekundite võrra hiljem finišijoonest üle kihutanud paar Ralf ja Kati Raidma said teise koha ning Riin Kurrikoff ja Trikk kolmanda koha.

Üks põnevamaid võistlusi oli 80 cm takistussõit-hüppevõimsus, kus ümberhüpete takistuse kõrgus tõusis 125 sentimeetrini. Auhinna viis Lahemaa Hobuklubile Linda Kask Rekkoriga.

Tünnisõit pani rahva kaasa elama kiireimatele kihutajatele. Alavõidu ja kuldmedali võttis vastu Janely Saar koos Vapperiga, järgnesid Karmen Kasemets Rella II -ga, Carolyn Vilba ja Väntvigur ning Maarja Lipp ja Romi.

Rakendisõidu professionaalset esitust sai nautida Pille-Riin ja Priit Reinausi esituses – Radariga esimene koht ja Aramisega  teine koht. Järgnesid Age Põldaru ja Maarja Saare hobusega Teele.

Näituseringides tunnistati parimaks Kurrikoffi aretatud täkk Trikk (aretaja Ene). Parima mära auhinnaga tunnustati Aili Kirsti aretatud Annat. Erakordselt tunnustati eesti tõugu hobustest aasta täkku, kelleks 2015 aastal on Ralf 824 E (aretaja OÜ Probil).

Eesti tõugu hobuseid on Krista Sepa sõnul hetkel koos kevadiste varssadega 2500 ringis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles