Pesasse puuvilla tirinud orav jäi pesaavasse kinni

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Usin orav, kes soovis pesa soojustada masinate puhastamiseks mõeldud puuvillaga, jäi suure kandamiga kinni pesakasti avasse.

Oravapaar avastas Soomes Luumäel uhiuue piiritajatele meisterdatud, kuid veel asustamata pesakasti. Täiesti sobilik oma koduks. Isegi puhas saepuru oli pesakasti põhjas olemas.

Alice Karlsson kirjutab ajakirjas Suomen Luonto, et põnevil oravad silkasid mööda aeda ringi ja otsisid pesa jaoks ehitusmaterjali. Kusagilt leidsid nad masinate puhastamiseks mõeldud puuvilla. Nad tassisid seda pesakasti august sisse ja jooksid siis uut puuvillatompu hankima.

Ühel hetkel jäi aga üks oravatest, kes oli kaasa tirinud liiga suure villatombu, oma kandamiga pesaavasse kõvasti kinni justkui kork pudelil.

Kuna lindude jaoks valmistatud pesakastid olid maja läheduses, märkasid neid meisterdanud inimesed hädas olevat oravat.

Loomake rabeles pesakasti avas ja ei saanud edasi ega tagasi. Nagu hiljem selgus, olid tal tekkinud rabelemise tagajärjel kehale lausa verevalumid.

Majarahvale tuli appi sugulane, kes on juhtumisi tuletõrjuja ja kes oskas välja mõelda lahenduse orava päästmiseks.  Ta kinnitas pika kepi otsa noa, millega õnnestus puu otsa pandud pesakasti kinnitused läbi lõigata. Seepeale sai asuda kääride abil oravat pesaavast vabastama.

Õnnelik orav jooksis oma teed. Sama päeva õhtul tuli aga üks orav istuma maja lähedusse ja silmitses majarahvast. Tingimata ei pruukinud see olla «puuvillaorav», kuid majarahvas arvas, et loomake tuli neid tänama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles