Galerii ja video: Norras elavad huskyd armastavad selfiesid teha

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaks seljakotirändurit andsid hetkeks kaamera huskyde käsutusse ning koerad kukkusid kohe selfiesid tegema.

Chanel Cartell ja Stevo Dirnberger on maailmarändurid, kes 2. märtsil Aafrikaga jumalaga jätsid ning terekäe järgmisele lennule ulatasid.

Paari teekond kulges ka Euroopasse ning meile üsna lähedale: Norrasse, täpsemalt Alta kommuuni, veel täpsemalt Trasti og Trine huskyde kasvatusse. Chanel ja Stevo töötasid mõnda aega kasvatuses huskyde jalutajatena. 

Huskyde jalutamine on oluline töö, sest kutsikaid kasvatatakse tugevateks koerteks, kes jõuaks kelku vedada. «Kui jalutajad koerte eest hästi hoolitsevad, võivad kutsikad kelgutreeningutega alustada juba kuue kuu vanuselt,» sõnavad nad.

Trasti og Trine kasvatuses on hetkel 50 alaska ja siberi huskyt, kes töötavad peamiselt talvel kelgukoertena. Kasvatust saab külastada kogu aasta ja suvel võib mängida husky kutsikatega.

Chanel ja Stevo sõnasid Lemmikule, et leidsid kasvatusest kaheksa 3-8-aastast edevat huskyt: Riseth, Kista, Singel, Trasti ja Jena, kes töötavad kelgukoertena ja naudivad sama palju selfiede tegemist kui inimesed.

Chaneli ja Stevo seiklustega saab tutvuda blogis How far from home ja Instagramis

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles