Õlitehasest päästetud orangutanid lasti loodusesse tagasi

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orangutani loodusesse tagasi viimine.
Orangutani loodusesse tagasi viimine. Foto: Binsar Bakkara/AP/Scanpix

Indoneesias lasti palmiõli tehastest päästetud 8-aastane isane orangutan Siamang ja teised orangutanid taastusravi keskusest tagasi loodusesse. 

Siamang ja teised orangutanid päästeti Kuta Mbelinist palmiõli tehastest ja konfiskeeriti kodudest, kus neid peeti lemmikloomadena, vahendab telegraph.co.uk.

Orangutanide populatsioon Indoneesias Borneo ja Sumatra saartel on suure ohu all, sest loomi salakütitakse ning tehakse illegaalset metsade raiet, mille tagajärjel orangutanide elamispaigad hävinevad.

Looduskaitsjad on skeptilised ning ütlevad, et kui kohe ei tegutseta, ootab orangutane esimese inimahvina väljasuremise oht. Ülemaailmne loomakaitsjad on ülesandeks võtnud Kalimantani lääneosas võidelda beebi orangutanide eest, keda müüakse illegaalselt koduloomaks ning kelle edasine elu on ebaloomulikult väikeses puuris.

Orangutanid jagavad 97% inimeste DNA-st, mis teeb nad meiega äärmiselt sarnaseks. Neid võivad kimbutada ka samad haigused, mida inimesigi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles