Koer, kes nuusutab elu päästmiseks pähkleid

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Labradori kutsikas.
Labradori kutsikas. Foto: Timothy A. Clary/AFP/Scanpix

Koerad pole tihti ainult inimese parimad sõbrad vaid ka eluks vajalikud: koer Chance päästab omaniku elu iga päev, pähkleid otsides.

Mark Lerille´il on surmav allergia pähklite vastu. Teda toetav šokolaadikarva labrador aitab mehel pähklitest eemale hoida. Koer Chance käib mehega kaasas igal pool: restoranides, perekonna väljasõitudel ja ülikoolis. Koera on treenitud pähkleid tuvastama ning Marki hoiatama, vahendab mirror.co.uk

Koer jõudis Lerille´i perekonda tänu emale, kes ühel päeval kuulis, et on olemas koerad, kes suudavad kõikjalt pähkleid leida. Mees võttis suuna Texasesse, kus treenitakse koeri just selliseid ohtusid tuvastama. Esimesest silmapilgust said Mark ja Chance parimateks sõpradeks ning pärast kahe nädala pikkust treeningut võis koera koju viia.

Lerille´i perekond sai pähkliallergiast teada siis, kui poiss oli 2-aastane ning tal maapähklivõi söömisest üle keha lööve tekkis. Isegi pähklite läheduses viibimine on Markile potentsiaalselt ohtlik, selleks vajabki ta koera, kes ohu tuvastaks.

Chance kannab töö ajal punast vesti ning teda võib paitada vaid Marki nõusolekul. «Ta rõõmustab iga kord kui vesti näeb! Chance armastab oma tööd, kui ta leiab pähkleid, lähevad ta kõrvad kikki ning silmad suureks,» sõnab Lerille.

Brady sõnab, et juba enne sündimist on ta neetud, sest ema kutsus teda raseduse ajal Pähklikeseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles