Kuidas harjutada kassi rihma otsas jalutama?

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass rihmaga jalutamas.
Kass rihmaga jalutamas. Foto: Kerttu-Kadi Vanamb

Soojade suveilmadega on kõige parem harjutada pere kaslased õues jalutama, nii saab lemmiku kaasa võtta ka pere puhkusereisidele.

Õues jalutamine aitab leevendada toakasside igavust ja ennetada rasvumist. Portaal aspca.org annab mõned näpunäited.

  • Alustuseks jätke traksid ja rihm kassi toidunõu või magamiskoha juurde tutvumiseks-nuusutamiseks.
  • Enne õue minekut harjutage traksidega jalutamist toas. Alguses võib traksid selga panna lühikeseks ajaks, mida järk-järgult pikendada.
Kass ei pruugi trakside üle algul õnnelik olla. Andke talle aega ja premeerige kindlasti edusammude puhul.
Kass ei pruugi trakside üle algul õnnelik olla. Andke talle aega ja premeerige kindlasti edusammude puhul. Foto: Kerttu-Kadi Vanamb
  • Pärast traksidega harjumist, võib külge kinnitada rihma, mis algul võiks vabalt järel lohiseda. Vaadake, et rihm ei jääks millegi taha kinni, nii võib kass ehmuda ja endale viga teha.
  • Kui kass on rihma ja trakside olemasoluga harjunud, jalutage koos mööda tube. Hoidke rihmast õrnalt kinni, kindlasti ärge sikutage.
  •  Nüüd on aeg õue minna! Kass jalutab meelsasti kaasa, kui räägite temaga pehmel ja julgustaval toonil. Kui lemmik kipub vastupidises suunas minema, avaldage õrnalt vastupanu.
  • Meeles võiks pidada, et kui kass on kord juba õues käinud, kipub ta sinna kindlasti tagasi. Tehke kindel jalutamise graafik.
  • Ärge siduge kassi õues posti külge kinni, isegi kui arvate, et saate oma käigud ruttu tehtud. Loom võib ennast rabeledes vigastada ning kurja koera lähenedes ei saa ta kuhugi peituda.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles